Σελίδες

Γυναίκες έξυπνες και θαρρετές


«Γυναίκες έξυπνες και θαρρετές»
Παραμύθια από την παγκόσμια παράδοσης
της Μαρίας Βλαχάκη

Παραμύθια από την παγκόσμια προφορική παράδοση για γυναίκες με ρόλο ενεργό που παίρνουν τη ζωή στα χέρια τους, έρχονται αντιμέτωπες με το πεπρωμένο και το ανατρέπουν. Άλλοτε φοβούνται κι άλλοτε όχι, όμως πάντα υπερασπίζονται αυτό που πιστεύουν και το διεκδικούν με γενναιότητα.
Αγαπημένες αδελφές, μανάδες και καλές μητριές, ερωτευμένες, παντρεμένες, γυναίκες έξυπνες και θαρρετές που ορίζουν τη ζωή τους και σώζουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Διαλέγουν το ταίρι τους, μπλέκονται μαζί του σε αστείες περιπέτειες, μοιράζονται σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης και υποστήριξης. Είναι ατίθασες, τολμηρές, αληθινές, και γι’ αυτό ακριβώς τις αγαπούν.
Στην εισαγωγή του βιβλίου τίθενται ζητήματα κοινωνιολογίας και παιδαγωγικής.

Περιεχόμενα
Εισαγωγή
Τα Παραμύθια
Η Κουρελοσκουφίτσα
Η ζαχαροπλάστισσα που γλίτωσε απ' τις νεράιδες
Η Νανανά και ο ελέφαντας
Ο πρίγκιπας και οι τρεις μοίρες του
Η έξυπνη νύφη του αγρότη
Η γυναίκα που παντρεύτηκε άντρα πεθαμένο
Η καλή μητριά και το λιοντάρι
Ο Σαχίν και η κόρη του Βεζίρη
Χινεμόα και Τουτανεκάι
Η κόρη του σιδερά και ο έμπορος
Του Βασιλικού τα φύλλα
Τζάνετ και Τάμλιν
Πηγές 

Λίγα λόγια για την Μαρία Βλαχάκη 

Είναι κοινωνιολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές στις επιστήμες της αγωγής και της εκπαίδευσης. Έχει καταρτιστεί στη διαπολιτισμική εκπαίδευση, την οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, τη συμβουλευτική ψυχολογία. Γνωρίζει το σύστημα γραφής και ανάγνωσης τυφλών Braille και την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα. Έχει εργαστεί ως κοινωνιολόγος σε υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας και σε δομές εκπαίδευσης. Αξιοποιώντας το παραμύθι, σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα ευαισθητοποίησης στη διαφορετικότητα, διαπολιτισμικής και κοινωνικής αγωγής, ελληνικού και παγκόσμιου λαϊκού πολιτισμού, για μικρούς και μεγάλους. Το πρώτο της βιβλίο «Γυναίκες έξυπνες και θαρρετές» εκδόθηκε τον Μάρτιο 2016. Περιέχει 12 παραμύθια από την παγκόσμια παράδοση και ζητήματα κοινωνιολογίας και παιδαγωγικής.


Η Ταυτότητα του Βιβλίου

Τίτλος: Γυναίκες έξυπνες και θαρρετές: παραμύθια από την παγκόσμια παράδοση
Τύπος Μέσου: έντυπο / ΒΙΒΛΙΟ
Συντελεστές: Μαρία Βλαχάκη
Έκδοση:
Εκδότης: Κέα [GR] : Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών
Έτος Έκδοσης: 2016
Σελιδοποίηση: 112
Μέγεθος: 14 Χ 20,5
ISBN: 978-960-99672-1-1
Γλώσσες: Ελληνική (gre)

Τιμή: 12,00€ 


Έξοδα αποστολής με ΕΛΤΑ σε όλη την Ελλάδα: 3€
Υπάρχει δυνατότητα αποστολής με κούριερ, κατόπιν συνεννόησης.

Για αγορές άνω των 40€ τα έξοδα αποστολής με ΕΛΤΑ σε όλη την Ελλάδα παρέχονται δωρεάν.


Για να αποκτήσετε το βιβλίο μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail: afigisi@gmail.com


Παρακαλούμε στείλτε μας την διεύθυνση σας και τα στοιχεία ταχυδρόμησης και ενημερώστε μας ποια από τις παρακάτω τράπεζες σας διευκολύνει για να σας στείλουμε τον αντίστοιχο τραπεζικό λογαριασμό.
Πειραιώς, Εθνική ή Αλφα.

Αμέσως μετά την κατάθεσή σας, θα σας στείλουμε τον φάκελο στο ταχυδρομείο της περιοχής σας, με το όνομά σας και την ένδειξη post restante, από όπου και μπορείτε να τον παραλάβετε με επίδειξη της αστυνομικής σας ταυτότητας.

Χρησιμοποιούμε την υπηρεσία post restante, για την ασφαλή παράδοση του φακέλου σε εσάς και για να μην επιβαρυνθείτε με δαπάνες συστημένης αλληλογραφίας. Δεν θα έχετε τηλεφωνική ή γραπτή ενημέρωση από το ταχυδρομικό κατάστημα, αλλά θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το ταχυδρομείο για να ενημερωθείτε εάν έφτασε ο φάκελος, λίγες ημέρες μετά την αποστολή από εμάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου