Σελίδες

Κικιρίκουου!

- Κικιρίκουουου!
- Τι λαλάς, κόκορα; 
   Ήρθε η μάνα μας απ’ την πόλη;
- Ήρθε, ήρθε!
- Τι καλό μας έφερε;
- Χαρτί και καλαμάρι!
- Άλλο;
- Τον κόκορα καβάλα, τη γάτα συμπεθέρα.
- Άλλο;
- Βάστα να πούμε…

Σε αυτήν την ανθολογία επιλέξαμε να ασχοληθούμε με τα κλιμακωτά παραμύθια, γιατί έχουν παιγνιώδη τρόπο αφήγησης, έχουν ρυθμό και μουσικότητα, κωμικά στοιχεία και προσελκύουν ιδιαίτερα το ενδιαφέρον των μικρών παιδιών της προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας. Για κάθε παραμύθι υπάρχουν προτάσεις με δραστηριότητες και παιχνίδια για την αξιοποίηση του αφηγηματικού υλικού. Το παιχνίδι έτσι κι αλλιώς είναι ανάγκη του παιδιού βαθιά ριζωμένη στο σώμα και στην ψυχή του. Οι πρακτικές εφαρμογές όμως δεν είναι περιοριστικές και δεν δεσμεύουν τη φαντασία του εκπαιδευτικού και των παιδιών. Επιτρέπουμε δηλαδή, όπως αναφέρουν η Alida Gersie και η Nancy King «στο μύθο να αντηχήσει εντός μας, διεγείροντάς μας τις προσωπικές εκφραστικές μας ικανότητες».
Ας ακούσουμε λοιπόν παραμύθια, ας παίξουμε παιχνίδια, 
ας ονειρευτούμε έναν κόσμο θαυμαστό!
Σσσσουτ αρχίζει
ή
Βούβα κι όλο αυτιά.Από την 1η παρουσίαση στο «Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς» 18/11/2022


Περιεχόμενα
Πρόλογος
Εισαγωγή
Γιατί το παιχνίδι
Κλιμακωτά παραμύθια
Ντίλι ντίλι
Ο ποντικός και η θυγατέρα του
Η σουσουράδα
Το κουδουνάκι
Τ’ αντερουλάκια
Το φτωχό καλό παιδί
Κουκουλίτσης
Όλοι κολλήσανε
Ο κακόμοιρος ο ψύλλος
Οι καλικάντζαροι στον μύλο
Τι να είχαμε
Γλωσσάρι
Βιβλιογραφία


Η Ταυτότητα του Βιβλίου

Τίτλος: Κικιρίκουου!!! Κλιμακωτά παραμύθια και δραστηριότητες για παιδιά
Τύπος Μέσου: έντυπο / ΒΙΒΛΙΟ
Συντελεστές: 
Ανθή Θάνου, συγγραφέας (Έρευνα - απόδοση - επιμέλεια παραμυθιών, πρόλογος, εισαγωγή).
Χρύσα Νεραντζάκη, συγγραφέας (Δημιουργία - επιμέλεια δραστηριοτήτων, εισαγωγή). 
Νικόλας Κούλελης, εικονογράφος.
Έκδοση: 
Εκδότης: Κέα [GR]: Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών
Έτος Έκδοσης: 2022
Σελιδοποίηση: 105
Μέγεθος: 14 Χ 20,5
ISBN: 978-960-99672-4-2
Γλώσσες: Ελληνική (gre)
Τιμή: 12,00€ 

Έξοδα αποστολής με ΕΛΤΑ σε όλη την Ελλάδα: 3€
Υπάρχει δυνατότητα αποστολής με κούριερ, κατόπιν συνεννόησης.

Για αγορές άνω των 40€ τα έξοδα αποστολής με ΕΛΤΑ σε όλη την Ελλάδα παρέχονται δωρεάν.


Για να αποκτήσετε το βιβλίο μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail: afigisi@gmail.com


Παρακαλούμε στείλτε μας την διεύθυνση σας και τα στοιχεία ταχυδρόμησης και ενημερώστε μας ποια από τις παρακάτω τράπεζες σας διευκολύνει για να σας στείλουμε τον αντίστοιχο τραπεζικό λογαριασμό.
Πειραιώς, Εθνική ή Αλφα.

Αμέσως μετά την κατάθεσή σας, θα σας στείλουμε τον φάκελο στο ταχυδρομείο της περιοχής σας, με το όνομά σας και την ένδειξη post restante, από όπου και μπορείτε να τον παραλάβετε με επίδειξη της αστυνομικής σας ταυτότητας.

Χρησιμοποιούμε την υπηρεσία post restante, για την ασφαλή παράδοση του φακέλου σε εσάς και για να μην επιβαρυνθείτε με δαπάνες συστημένης αλληλογραφίας. Δεν θα έχετε τηλεφωνική ή γραπτή ενημέρωση από το ταχυδρομικό κατάστημα, αλλά θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το ταχυδρομείο για να ενημερωθείτε εάν έφτασε ο φάκελος, λίγες ημέρες μετά την αποστολή από εμάς.Λίγα λόγια για την Ανθή και την Χρύσα

Μια φορά κι έναν καιρό, στη Λαμία, γεννήθηκε η Ανθή Θάνου. Σπούδασε Νηπιαγωγός στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, μα σαν αποφοίτησε την πήραν  τα παραμύθια από το χέρι να την ταξιδέψουνε στον κόσμο. Από τότε και μέχρι σήμερα όπου βρεθεί κι όπου σταθεί – σε θέατρα, σε  μουσεία, σε φυλακές και σε σχολεία, σε βιβλιοθήκες σιωπηλές και σε πολύβουες γιορτές- αφηγείται ιστορίες φανταστικές κι αληθινές και μοιράζεται τα ταξίδια της με μικρούς και μεγάλους. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με το Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών και διδάσκει στη Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Πέντε βιβλία-CDκυκλοφορούν με το όνομα της με λαϊκά παραμύθια από όλο τον κόσμο. 
 Ψέματα; Αλήθεια; Έτσι είν’ τα παραμύθια!


Η Χρύσα Νεραντζάκη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή της άρεσε να ζωγραφίζει, να χορεύει, να παίζει και να παρακαλάει τη μαμά της για... ένα μόνο ακόμα παραμύθι. Όταν μεγάλωσε σπούδασε Νηπιαγωγός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και από το 2005 χορεύει και τραγουδάει καθημερινά πασαλειμμένη με τα χρώματα και τις αφηγήσεις της αστείρευτης παιδικής φαντασίας στη δημόσια εκπαίδευση. Κάποτε γνώρισε την Ανθή Θάνου και για χρόνια μοιράζονταν  τις ιστορίες τους. Μια μέρα είπανε: «Μωρέ, δεν τις κάνουμε βιβλίο να τις μοιραστούμε και με άλλους;». Κι έτσι έγινε. Κι αρχή του παραμυθιού, καλησπέρα στην αφεντιά σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου