«Με τα μάτια της καρδιάς» Παραμύθια ομορφιάς και ασχήμιας.


Το Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών μετά τις «Γυναίκες έξυπνες και θαρρετές» της Μαρίας Βλαχάκη παρουσιάζει τη νέα συλλογή παραμυθιών από την παγκόσμια παράδοση της Μαρίας Ζουράρη.

Σε λίγες μέρες το βιβλίο θα ταξιδέψει μέσα στον κόσμο των παραμυθιών αναζητώντας ήρωες και ηρωίδες με «ατέλειες», για να μας πουν τις δικές τους ιστορίες... ιστορίες ομορφιάς και ασχήμιας.

Τι είναι όμορφο και τι άσχημο; Πώς μπορούν να αλλάξουν όλα «Με τα μάτια της καρδιάς»;Η πρώτη παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην 16η Γιορτή Παραμυθιών, το Σάββατο 21 Ιουλίου 2018 στην Ιουλίδα της Κέας, ώρα 20:00. Θα μιλήσει η συγγραφέας και θα προλογίσουν οι παραμυθάδες Ανθή Θάνου και Γιώργος Ευγενικός.


Λίγα λόγια για την Μαρία Ζουράρη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην υπολογιστική γλωσσολογία.
Είναι απόφοιτη της «Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης» του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών και του «The International School of Storytelling» του Emerson College στην Αγγλία, καθώς και του Σχολείου Παιχνιδιού.
Είναι αφηγήτρια, παιδαγωγός, εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού και παραμυθιού, δασκάλα δημιουργικού χορού, ενώ παράλληλα συνεργάζεται με τις εκδόσεις Ίκαρος ως διορθώτρια παιδικών βιβλίων. Έχει υπάρξει επιστημονικός συνεργάτης στο τμήμα Ηλεκτρονικής Λεξικογραφίας του Ινστιτούτου Επεξεργασίας του Λόγου. Εργάστηκε στο «Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς» ως αφηγήτρια και παιδαγωγός στα εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία και οικογένειες. Τα τελευταία χρόνια ζει στην Αγγλία, όπου εργάζεται σε ειδικό σχολείο ως παιδαγωγός. Πραγματοποιεί παραστάσεις αφήγησης σε Ελλάδα και Αγγλία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου